Ebtulajdonosok figyelem! Íme 6 tipp, melyek segítségével tovább élhet kutyád!

9,009 olvasta

Súlyos tévedés, hogy az elhízás csak a gazdikat fenyegeti. Kedvenceink is ugyan úgy hajlamosak az elhízásra, amely  ártalmas az egészségükre. Ekkor javasolt őket fogyókúrára fogni, ellenkező esetben az állat igen hamar el is pusztulhat. Most megmutatjuk mik azok az egészséges alapanyagok, melyek igen jó hatással vannak a kutyák életére.

Íme 6 szuper alapanyag, melyeket nyugodt szívvel adhatjuk kedvenceinknek. Ezek segítségével egészségesebbé varázsolhatjuk a négylábúakat, ezen felül meg is hosszabbíthatjuk élettartamukat. A következő tippeket alkalmazhatjuk kedvencünk normál vacsorájához, de készíthetünk az alapanyagokból kekszet, vagy jutalomfalatot is.

A répa nagyon egészséges, többféle jótékony hatásával segít kedvencednek

A répának számos jótékony hatása ismert az emberekre nézve, ám kutyáinkra is pozitív hatással bír. A répa csökkenti a szívinfarktus kockázatát, javítja a látást és tisztán tartja az eb fogait. Ezen felül rengeteg növényi szerves anyagot tartalmat, és vitamint.

Ebtulajdonosok figyelem! Íme a 6 legjobb tipp, melyek segítségével tovább élhet kutyád!

Az áfonya egy tökéletes választás arra, hogy kényezted a kedvenced

Az áfonyát azoknak a gazdiknak ajánljuk, akiknek a kedvence nagyon aktív szokott lenni. Az áfonya segíti kedvencünk emésztését, optimalizálja vér-cukor szintjét és pozitív hatással bír az agyműködésre. De vigyázz! Túl nagy mértékben fogyasztva emésztési gondokat okozhat, ezért csak lassan és fokozatosan szoktasd rá kutyádat.

A brokkoli nagy mértékben hozzájárul kedvenced egészségéhez

A  hagyományosan termesztett brokkoli az egyik legkönnyebben elérhető étel, ami nem tartalmat növényvédő szereket. A brokkoli segít az emésztésben és a méregtelenítésben. További erős rákellenes tulajdonságokkal bír, és segíti a bőr regenerálódását. Ezt a zöldséget erősen ajánljuk, ugyan is támogatja a szív és a szem egészségét is.

Ebtulajdonosok figyelem! Íme 6 tipp, melyek segítségével tovább élhet kutyád!

A spenót is egy fontos alapanyag

A spenótnak két kulcsfontosságú tulajdonsága van. Mindkettő megelőzi a gyulladásokat és rákellenes hatással bír. Jótékony hatásai kihatnak kutyánk csontjaira és szívére is. Ezen felül rengeteg flavonoidokat és karotinoidokat tartalmaz.

Ebtulajdonosok figyelem! Íme 6 tipp, melyek segítségével tovább élhet kutyád!

Adjunk kutyánknak néha halolajat is

A halolajnak számos pozitív hatása ismert, de csak az emberekre nézve. Pedig a hatásai az allergia megelőzésében is ismertek a kutyusoknál. Ráadásul fényessé teszi kedvencünk bundáját, csökkenti a viszketési ingert, és csökkenti az ízületi és a szervezetben található gyulladásokat. Remek halolaj forrás a lazac, mely már magában is roppant egészséges.

A kelkáposzta az egyik legegészségesebb leveles zöldség, melynek rengeteg pozitív hatása van

A kelkáposzta javítja kutyánk máj funkcióit, és gyulladás csökkentő hatással bír. Számos ásványi anyagot tartalmaz, köztük kálciumot és vasat. A kelkáposzta nagyon jó vitamin forrás is lehet, ugyanis számos vitamint tartalmaz: A, C és K vitamint.

Ezeket se hagyd ki...