Ha kutyás vagy, ezt tudnod kell! Így tesznek a kutyák boldogabbá és egészségesebbé!

5,143 olvasta

Amikor egy stresszes nap után egy szőrmók ugrik a nyakadba, akkor úgy érzed, hogy az egész napos stressz hirtelen elszállt. Kutatások kimutatták, hogy az állatok valóban jó hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai állapotunkra. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan növeli az egészségi állapotodat a kis kedvenced.

Stresszoldók

Gondoltad volna, hogy már az is segít, ha csak egy szobában vagy kedvenceddel? Rebecca Johnson kutató szerint, amikor ránézünk az állatunkra, akkor egy erős neurokémiai oxitocin szabadul fel, amit az agyunk az örömérzettel kapcsol össze. Ezáltal szervezetünk csökken a kortizol, ami egy stresszhormon.

Csökkentik a koleszterinszintet

Ha kutyatartó vagy, akkor a séta ma már a mindennapjaid részét képezi. Tudósok kimutatták azoknál az embereknél, akik kedvtelésből teszik a kutyájukkal való sétálást, különösen a férfiaknál, csökkent a koleszterin- és tiglicerid szint.

Ha kutyás vagy, ezt tudnod kell! Így tesznek a kutyák boldogabbá és egészségesebbé!

Vérnyomás csökkentők

Miközben simogatod a kiskutyád vagy cicusod, a vérnyomásod is csökken, amellett, hogy örömet okozol kedvencednek. Egy New York-i egyetem kutatásai szerint, azoknak az emberek, akiknek volt kutyájuk vagy macskájuk, kevesebb vérnyomás csökkentőt kellett beszedniük.

Csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását

Mivel csökkentik a koleszterintet, a vérnyomást és a stresszt, a szív- és érrendszeri megbetegedésének kialakulásának kockázata is alacsonyabb. Tanulmányok kimutatták, hogy a kutyás embereknél különösen megnőtt a túlélési arány, hála a szőrös barátoknak.

Allergia

Ha gyerekként volt háziállatod, akkor szerencsés vagy. Kimutatták, hogy azoknál a gyerekeknél, akik legalább 6 hónapos koruk óta háziállatokkal élnek együtt, kevesebb eséllyel alakul ki a szénanátha vagy az ekcéma. Ha már ilyen fiatalkorban ki vannak téve a szőrnek és az allergén anyagoknak, akkor idősebb korukban nem lesznek érzékenyek rájuk. Érdekes, hogy a farmon élő gyerekeknek sokkal erősebb is az immunrendszerük, mint a városban élőké.

Viszlát depresszió

Sokszor alkalmaznak kutyákat a terápiák részeként. Tanulmányok szerint a kutyatulajdonosoknak nagyobb az önbecsülése, és kevesebbszer érzik magukat lehangoltnak. Ez az állatok megnyugtató jelenléte miatt alakul ki bennünk. Amikor az állatokkal vagyunk, akkor minden figyelmünk rájuk szegeződik, nem a mindennapi problémáinkra.

Tetszett a cikk? Akkor ezeket se hagyd ki!

Szokta ezt csinálni a kutyád? Így mondja el, hogy szeret téged!

Íme a világ 10 legokosabb kutyafajtája!

Ezeket se hagyd ki...