Ha őket akarod, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod – 6 hihetetlenül drága kutyafajta!

20,935 olvasta

Egy fajtatiszta kutyus megvásárlása nem olcsó mulatság, ám vannak olyan példányok, amelyek kifejezetten drágák. Közülük mutatunk most be hatot – ha őket szeretnéd hazavinni, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.

Angol bulldog

Az erős, zömök felépítésű kutyafajtáért, az angol bulldogért bizony sok pénzt kell fizetni: 450 ezer forinttól 600-800 ezerig is terjedhet az ára egy fajtatiszta példánynak. A gazdik természetesen azt mondják, megéri mélyen a zsebükbe nyúlniuk, hiszen egy hihetetlenül szeretetre méltó ebről van szó. Jó természete van, kiegyensúlyozott, gyengéd, a legjobban a családja körében érzi jól magát; amikor csak tud, a gazdája kedvében jár, és nagy mókamester hírében áll. Sajnos azonban az angol bulldog sokféle egészségügyi problémával küzd, így az állatorvosnál is gyakran kell otthagyni egy kisebb vagyont. Szív-és szembetegség, rák, allergia és hyperthermia támadhatja meg.

Ha őket akarod, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod – 5 hihetetlenül drága kutyafajta!

Tibeti masztiff

A tibeti masztiff nevében is benne van, hogy egy tibeti fajtáról van szó. Tipikus hegyi pásztorkutya, amely a lehető legjobban alkalmazkodott a zord éghajlathoz és környezethez, az állatokhoz, melyeket őriz, valamint az ellenségeihez, a ragadozó nagymacskákhoz és medvékhez. Következetes nevelésre van szüksége, ahol érzi, hogy nem ő a főnök; ha ezt megkapja, akkor hűséges, szerető, érzékeny kutya válhat belőle. Az ára is legalább olyan tiszteletet parancsoló, mint a méretei, átlagosan kb. 600-900 ezer forintot is elkérhetnek érte. Mint minden nagy kutyánál, csípő-és könyökproblémák merülhetnek fel a leggyakrabban, erre a gazdiknak kiemelten figyelniük kell.

Ha őket akarod, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod – 5 hihetetlenül drága kutyafajta!

Kis oroszlánkutya

Az 1500-as években jelent meg a kis oroszlánkutya, az európai arisztokrácia körében évszázadokig nagyon népszerű kutyafajta volt. Különösen a velencei hölgyek kedvelték, „sörényét” az oroszlánokéhoz hasonlóra nyíratták, innen a neve is. Egykori nagy rajongótábora ellenére ma a ritkább fajták közé tartozik, borsos árának egyik lehetséges oka ez: 900 és 1 millió forint között lehet szert tenni egy fajtatiszta példányra. Értelmes, tanulékony fajta, a gyerekekkel kifejezetten kedves, igazi öleb, a lakásban érzi a legjobban magát. Aki társasági ebre vágyik, és meg tudja engedni magának, az mindenképpen őt válassza.

Ha őket akarod, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod – 5 hihetetlenül drága kutyafajta!

Szamojéd

A szamojéd rendelkezik az egyik legbájosabb megjelenéssel: hosszú, fehér bundája, szép szemei és mosolygós pofijának nem sokan tudnak ellenállni. Szépsége sajnos önző, makacs természettel párosul, de előnye, hogy sokféle kutyás sportra alkalmas, ami valószínűleg nagyban köszönhető őshazája körülményeinek, Szibériának. Használták rénszarvasterelésre, szánhúzásra és vadászatra egyaránt – a szamojédek nagy becsben tartották kutyáikat, hisz a mindennapi túlélés nélkülük lehetetlen lett volna számukra. A nemzetközi piacon több mint egymillió forintot is elkérhetnek érte.

Ha őket akarod, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod – 5 hihetetlenül drága kutyafajta!

Cavalier King Charles spániel

II. Károly angol királyról kapta a nevét, mivel az uralkodó szenvedélyesen imádta a törpespánieleket. Anglia legrégebbi fajtája, és igazi öleb: nagyon szereti és igényli is a babusgatást. Nem véletlenül mondják róla, hogy igazi hölgy vagy úr, mert illedelmes, halkan lépked, és oda megy, ahova hívják. Mivel ilyen kedves természettel áldotta meg a sors, nagyon könnyen idomítható, főleg a gyerekekkel és az idősekkel jön ki jól. Egy fajtatiszta állatot meg lehet vásárolni 280 ezer forintért is, de akár (kapaszkodjatok meg) több mint 3 millió forintért is.

Ha őket akarod, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod – 5 hihetetlenül drága kutyafajta!

Azawakh

800 ezer forint vagy több – ennyit kell kifizetnie annak, aki egy azawakh kutyussal akarja megosztani az életét. A magas, karcsú megjelenésű agárfajta, bár nem a leggyakoribb, vagy legnépszerűbb fajta, szaharai származással büszkélkedhet, villámgyors, szívós, önálló, így kissé nehezen kezelhető. Kifejezetten éber, szükség esetén védelmezi a gazdáját, és csak azoknak mutatja ki a szeretetét, aki iránt valóban mélyen érez. Idegenekkel elég bizalmatlan, és óvni kell a hidegtől, nedvességtől. Mint minden agárnak, neki is biztosítani kell a helyet és az időt az állandó mozgáshoz, futáshoz.

Ha őket akarod, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod – 5 hihetetlenül drága kutyafajta!

forrás: femcafé

Ezeket se hagyd ki...