Kutyások figyelem! Ezt árulja el kutyád személyiségéről a kedvenc játéka.

2,887 olvasta

A kutyagazdik már alapvetően is sokat tudnak házi kedvencükről, de sokat elárulhat az is, ha megfigyelik, milyen játékokkal játszik a legtöbbet. Az állatok pontosan olyanok, mint az emberek, mivel egyénenként változhat, hogy kit milyen személyiséggel ruház fel a sors. Ideje közelebbről megfigyelni háziállatunk kedvenc játékát, hogy még jobban megismerhessük. Azok a kutyák, akik szeretik a vinnyigó, nyüszítő játékokat a vadászösztöntükre hallgatnak.

A vadkutyáknak például magának kell élelmet keresni és vadászni ahhoz, hogy életben maradjanak. A kisebb elejtett állatok támadás közben pedig pont olyan hangot adnak ki, mint amilyet a játékok is hallatnak. Bár ilyenkor nem hiszik azt, hogy egy nyúl van az állkapcsaik között, de az ösztöneik mégis azt súgják, hogy lecsapjanak.

A Labrador és a Golden retreieverek például szeretik a plüssöket és elég kevesen tudják, hogy ez a szokás a kutyák született tehetségével kapcsolatos. Valószínű régen abban segédkeztek, hogy a vadászok színe elé hozták a lelőtt kacsákat, amit ebben az esetben egy plüss helyettesít. A legtöbb kutyus szeret labdával játszani, viszont vannak közöttük olyanok, akik az átlagosnál is jobban kedvelik a lasztikat. Ez azért van, mert egy mozgó tárgyak levadászásához értenek a leginkább.

Kutyások figyelem! Ezt árulja el kutyád személyiségéről a kedvenc játéka.

A csontokat a nem háziasított kutyák azért szeretik rágcsálni, hogy elfogyasszák a finom, zsíros csontvelőt. Így a fogak és az íny egészségét is megőrizhetik. A házasított ebekkel szemben már más a helyzet, hiszen ők nagyrészt konzerves kaján élnek, de vágynak arra, hogy erőteljes állkapcsukat használják. Nem is lehet jobb megoldás ebben az esetben egy csont, amit kedvükre rágcsálhatnak.

forrás: blikk

Még több kutyás érdekesség:

Ha kutyás vagy, ezt tudnod kell! 6 hiba, amitől a kutyád boldogtalan lesz!

Gazdik figyelem! 8 dolog, ahogy kedvenced kommunikálni próbál veled!

Szokta ezt csinálni a kutyád? Így mondja el, hogy szeret téged!

Ezeket se hagyd ki...