Nem fogod elhinni, ha elolvasod! Kiderült, miért örül annyira egy kutya, ha hazaér a gazdája.

6,466 olvasta

A kutyagazdik biztosan ismerik azt az érzést, amikor hazatérnek a munkából és kutyusuk olyan örömmel fogadja őket, mintha ezer éve találkoztak volna. De miért? A szakértők megpróbálták megmagyarázni valójában mit is takar ez a viselkedés. Elkezdték kutatni, hogy a kutyák agyában milyen kép alakul ki az emberekről, hogyan érzékelnek minket. Az eredmény szerint ők tényleg szeretik az embereket, nem csak azért, mert ők adnak nekik kaját, hanem egyszerűen önmagukért.

A farkasok és a kutyák viselkedésében van némi hasonlóság, mint például az, hogy köszönésképp arcon nyalják egymást. Tudja, milyen érzés az, amikor meglátja egy barátját vagy bárkit, aki közel áll Önhöz. Pontosan ugyanígy éreznek a kutyák a gazdájukkal szemben.

Az is feldobja őket, hogy tudják, innentől kezdve érdekes lesz a napjuk. Lehet, hogy elviszik őket sétálni, de az biztos, hogy nem lesznek egyedül. Ez egy társasági lény számára nagyon fontos, mivel nem nagyon kedvelik a magányt. Ha lehet ne is hagyják magukra őket sokáig, és viszonozzák a szeretetüket, mikor hazatérés után a nyakukba ugranak.

forrás: blikk

De mégis, hogy várnak minket? Hát pontosan így!

Frenetikus módon várja haza a gazdit ez az imádni való kutya!

Te sem gondoltad volna, de így várnak minket haza szeretett kedvenceink!

Teljesen megkergül ez a két kutya, amikor a gazdi hazaér!

Ezeket se hagyd ki...