Nem kutyát tartok, hanem kutyával élek! 10 tény, amit csak kutyások érthetnek!

14,645 olvasta

Amikor valaki úgy dönt, hogy az életét egy kutyával teszi teljesebbé, akkor nemcsak egy mókás jóbarátot vagy egy odaadó, hűséges új családtagot kap, ennél jóval több előnye van a négylábúnak.

Nemrégiben egy megható történet járta be a világsajtót egy súlyosan beteg férfiról, akihez a kórházba bevitték a kutyáját és még maguk az orvosok és ápolók is meglepődtek, hogy a már szinte halál szélén álló férfi állapota rohamosan javulni kezdett. Sokan úgy vélték, hogy csoda történt, pedig valójában semmi meglepő nincs az események ilyesforma alakulásában: a házikedvencek jelenlétének jótékony hatásait már jó ideje elismerik az egészségügyben is. Íme 10 tény, amit csak azok az emberek értenek, akik imádják a kutyákat!

1. Nem kutyát tartok, hanem kutyával élek. Ha nem érted a különbséget, nem beszéljük ugyanazt a nyelvet.

2.Kutya a lakásban? Nem állatkínzás. Családtagnak tekintem, sétálni járunk, kirándulni, együtt heverünk a kanapén.

Nem kutyát tartok, hanem kutyával élek! 10 tény, amit csak kutyások érthetnek!

3. Sok lemondással és macerával jár? Egy ember talán nem? A kutyám a legrosszabb napokon sem „csinálnám vissza”.

4. Inkább a “katalógus-lakásról” mondok le, mint a kutyámról. A kutyaszőr az életem része, ahogyan a tappancs-nyomok is.

5. Sokba kerül az etetése, az orvosi ellátása? Igen, sokba. Ezeréves tévém van és nincs luxus kocsim.. Viszont nem költök alkoholra, cigire, se drogokra és luxus-utakra. A kutyám egy élet, fontosabb bármilyen tulajdonnál vagy „élvezetnél”!

6. Ne szólj bele, hogy nevelem! Én élek vele. Neked csak egy kutya, nekem társ. Különben is, ő volt előbb, nem te. Úgy tűnik, ő marad tovább is…

7. Hogy zárjam ki a szobából?! Én se kérlek rá, kösd ki a gyereked, amíg ott vagyok…

Nem kutyát tartok, hanem kutyával élek! 10 tény, amit csak kutyások érthetnek!

8. Ne küldd el, ha örömmel megy hozzád üdvözölni. Ha esetleg nyálas lettél, szerencsére van fürdőszobám meg szappanom.

9. Nem kell elmondanod a véleményed arról, miért van lakásban és miért jöhet fel az ágyra. Így szeretem, nekem ez természetes. Pont.

10. A kutyám mindig velem van. Ha szükségem van rá, megvigasztal, jókedvre derít, nyugalmat hoz az életembe. Őszinte, megbízható, a lényegem látja. Feltétel nélkül szeret, egyenes jellem, önzetlen. És te?

Ezeket se hagyd ki...